Trouwsieraad laten maken

Heeft hij/zij ja gezegd en zijn jullie volop aan het plannen voor jullie bijzondere dag? Of is dé vraag nog niet gesteld, ook dan kan ik iets voor u betekenen. Wat is er nu mooier en romantischer dan een speciaal voor u ontworpen ring? Wie zegt daar nu nee tegen!

Bij jullie speciale dag hoort er een persoonlijke set trouwringen volledig naar jullie wensen gemaakt. Trouwringen maak ik op maat. Naar jullie eigen ideeën en wensen ontwerpen we jullie eigen trouwsieraad. Denk bijvoorbeeld ook aan persoonlijke gravures, het verwerken van edelmetaal met emotionele waarde, het verhaal achter jullie als stel en het gebruik van eventueel stenen of andere materialen en alles wat in jullie op komt. Dit kan allemaal vrijblijvend in een afspraak met u besproken worden. 

Nadat we samen een ontwerp hebben gemaakt en besproken, zal ik vol passie in mijn eigen atelier aan het werk om dit voor jullie te realiseren. Ik zal stap voor stap het proces van het maken van jullie ringen bijhouden zodat jullie bij het ontvangen van de ringen altijd een making-of video zullen ontvangen. Wat buiten jullie ringen altijd een blijvende herinnering zal zijn.

Bekijk voorbeelden op de inspiratie pagina.

Eeuwig durende trouw (trouwringen)

Het woord diamant komt van het Griekse adamas, dat ontembaar betekent en dat ook duidt op eeuwigdurende trouw. De traditie van de diamanten verlovingsring dateert uit 1477, toen hertogin Maria van Bourgondië een ring met diamant van de aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk kreeg. In navolging van dit liefdespaar gingen steeds meer verliefde mensen ringen met diamanten dragen. Geliefden schonken elkaar ringen met puntige diamanten en gebruikten deze stenen om liefdesverklaringen in allerlei oppervlakken te krassen. ‍

Aan welke vinger?

De gewoonte om een ring met diamant aan de derde vinger van de linkerhand te dragen, stamt uit de tijd van het oude Egypte. De Egyptenaren waren ervan overtuigd dat de vena amoris (liefdesader) rechtstreeks van het hart naar het topje van de derde vinger aan de linkerhand liep.